Dünyada ve ülkemizde bilişim yatırımlarına olan ihtiyaç her geçen dakika inanılmaz ölçüde artıyor. Üniversitelerden yeni mezun olan ya da bilişim sektöründe çalışmak isteyen adayların bilişim sistemleri hakkında teorik ve pratik bilgileri daha sonra yeterli bir düzeyde güncellenemediği için, teknolojiyi üreten şirketler bilişim endüstrisinde gereken kalifiye personel açığını kendileri eğitim yoluyla kapatmayı hedefliyor.
Sektörde iş yapan şirketler, kendilerini geleceğe daha iyi hazırlamak için, yüksek know-how ve tecrübeye sahip sertifikalı Bilgi Teknolojileri profesyonellerine güveniyor. Profesyonelliği ispatlamanın en geçerli yolu bu anlamda sertifikalardır.
Küresel ölçekte iş avantajı sağlayan IT sertifikaları, özellikle teknoloji merkezli işe alımlarda ciddi bir tercih ölçütüdür. Sertifika programlarının yüksek eğitim standartları, katılımcıların güncel ve teknolojik bilgiye erişme avantajları, örnek vakalar üzerinden gerçekleşen pratik zenginliği, kişisel ve kurumsal düzeyde başarı öyküleri, bu sertifikaların pazar değerini düzenli olarak artırmaktadır.
Eğitim alanında lider kurumlardan biri olan CompTIA’nın 2011 yılında yapmış olduğu bir araştırma, teknoloji alanında işe alım gerçekleştiren yöneticilerin yüzde 86’sının, IT sertifikasyonlarını, “yüksek” ya da “orta” seviyede olmak üzere en temel öncelikleri arasında değerlendirdiğini gösteriyor.
Aynı araştırmaya yanıt veren yöneticilerin yüzde 64’ü ise IT sertifikasyon eğitimlerinin aynı zamanda adayın teknoloji konusundaki yetkinlik ve uzmanlığının önemli bir kanıtı olduğunu ifade ediyor.
Microsoft’un kendi sertifikasyon programlarının memnuniyetiyle ilgili yapmış olduğu bir araştırmada ise yine yöneticilerin büyük bir çoğunluğu (yüzde 91) işe alımda en fazla dikkat ettikleri konunun adayın sertifikasyon eğitimi olduğunu vurguluyor (Microsoft Certification Program Satisfaction Study, Nisan 2012).
Bu arada Network World dergisinin yönettiği bir başka çalışmada 700 IT network profesyonelinin fikri alınmış ve bu araştırmaya yanıt veren her 10 yöneticiden altısı sertifikasyonları sayesinde yeni bir iş sahibi olduklarını açıklıyor (Network World ve SolarWinds, IT Networking Study, Ekim 2011).
Türkiye’de de yapılan birçok araştırma iş başvurularında sertifika eğitimi almış olmanın önemli bir tercih nedeni olduğunu gösteriyor. Sertifika sahibi olmak ayrıca mesleki açıdan bilgi paylaşımı ve küresel ölçekte iş fırsatlarına erişim sağlayan bir topluluğun (MCP – Microsoft Certified Professionals) üyesi olmayı da sağlıyor.
Sertifika sınavlarını kazanmak bir anlamda uluslararası düzeyde resmi bir diploma anlamına geldiği için işverenlerin doğrudan kişiye erişmesi de kolaylaşıyor. Özetle Microsoft sertifikasyon sistemi bir endüstri standardı olduğu için potansiyel birçok iş fırsatını beraberinde getiriyor. Ayrıca yeni içeriğiyle MCSE eğitimleri en güncel teknolojiler hakkında derinlemesine bilgi sunar.
Microsoft Sertifikalı Sistem Yöneticisi eğitimlerinin içerikleri hakkında Bilge Adam’ın ilgili sayfasından konuyla ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz:
http://bireysel.bilgeadam.com/bireysel/uploads/content-files/BilgeAdam_SistemRehberi.pdf
Microsoft Sertifikalı Sistem Yöneticisi eğitimlerinin içerikleri hakkında Bilge Adam’ın ilgili sayfasından konuyla ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz:
http://bireysel.bilgeadam.com/bireysel/uploads/content-files/BilgeAdam_SistemRehberi.pdf
Bilge Adam MCSE eğitimleri sayfasına şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://bireysel.bilgeadam.com/bireysel/egitim-programlarimiz/sistem-ve-ag-uzmanligi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder